Samen goed voor 120 jaar lidmaatschap.

Op zaterdag 24 november 2012 werden de leden Har Meerts en Rene Eggels in het zonnetje gezet. Beiden zijn 60 jaar lid van de vereniging.
Voorafgaande aan de Caeciliaviering werden Har en Rene onderscheiden met de bondsspeld voor 60 jaar lidmaatschap. Een hele lange tijd. Samen langer lid bij de fanfare dan de vereniging oud is.

Allereerst enkele feiten over Har Meerts: 

Lid vanaf 02-02-1952
Onderscheiden in zilver 1977 (25j)
Onderscheiden in goud  1992 (40j)
Onderscheiden in goud+1 zirkonia 2002 (50j)
Benoemd tot erelid in  2005

Een terugblik:

De muzikale opleiding die ik vroeger heb genoten was een andere dan de hedendaagse.
Ik kreeg les van bestuurslid Sjra van Roy, beginnende met de toonladders lezen, kruisen en bemollen herkennen, crescendo’s  en piano’s onderscheiden enz.
Zodra we de muziek goed konden lezen kregen we een instrument ter beschikking om te oefenen. Tot we de toonladders konden spelen en een goede klank uit het instrument kregen, daarna werden we pas bij het korps ingepast.
Mijn 1e instrument was de bugel, stapsgewijs werkte ik me omhoog van 2e bugel tot solo bugel.

Na een periode van 45 jaar ben ik overgestapt naar euponium welke ik heden nog steeds met volle overgave bespeel.
Indertijd speelde we met z’n vijven (5 broers) uit ons gezin bij de fanfare, 4 blazers en 1 slagwerker.

Hoogtepunten:

Het eerste concours in Heythuysen, waar we alles wonnen, 1e prijs met promotie en het hoogste aantal punten van het concours.Diverse concoursen, wimpels , landskampioenschap en buitenlandse concerten in Duitsland en Oostenrijk heb ik kunnen meemaken.In 2009 heb ik b.g.v. het 60 jarig jubileum van de Excelsior kapel  een speld en oorkonde ontvangen voor mijn 54j kapellidmaatschap.Het jongste hoogtepunt dateert van juni 2012, het proms-concert bij gelegenheid van het 90 jarig jubileum van onze fanfare, dat was geweldig!

Dan hebben we Rene Eggels:

Lid vanaf 02-02-1952
Bestuurslid van 26-03-1974 tot 09-02-1982
Onderscheiden in zilver 1977 (25j
Onderscheiden in goud 1992 (40j)
Onderscheiden in Goud+ 1 zirkonia 2002 (50j)
Benoemd tot erelid  in 2005

Een terugblik:

Ik kreeg ook les van bestuurslid Sjra van Roy, beginnende met de toonladders lezen, kruisen en bemollen herkennen, crescendo’s  en piano’s onderscheiden enz. Net zo als Har.
Zodra we de muziek goed konden lezen kregen we een instrument ter beschikking om te oefenen. Tot we de toonladders konden spelen en een goede klank uit het instrument kregen, daarna werden we pas bij het korps ingepast.
Mijn eerste instrument was een S-hoorn, dat ik bespeeld heb tot in 2005, wegens gezondheidsredenen heb ik toen mijn muzikale inbreng moeten afbreken.

Tot op heden doe ik wel tijdens de straatactiviteiten de grote trom bespelen.

Hoogtepunten:

Het eerste concours in Heythuysen, waar we alles wonnen, 1e prijs met promotie en het hoogste aantal punten van het concours.
Diverse concoursen, wimpels , landskampioenschap en buitenlandse concerten in Duitsland en Oostenrijk heb ik kunnen meemaken.
De benoeming tot erelid in 2005
Uiteraard heb ik na mijn gedwongen afhaken als muzikant jaarlijks nog genoten van de mooie behaalde resultaten van onze vereniging en ben geregeld tijdens de repetities aanwezig.

 

  • Geplaatst op 27-11-12
  • In de categorie .
  • Geschreven door .