Music & Passion 2014 op tweede paasdag

Fanfare Excelsior en Fanfare De Eendracht maken samen muziek

MUSIC & PASSION, een muzikale en theatrale woorddienst.

Maandag 21 april om 11.00 uur is er een bijzondere woorddienst  in de St. Martinuskerk van Neer.  De viering van tweede paasdag in Neer,  is in de traditie van 4 jaar, opnieuw op initiatief van Fanfare De Eendracht als onderdeel van Muziekplein vormgegeven.

Vorig jaar voor de eerste keer in een woorddienst, gebaseerd op vertelling én muziek.  ‘Een inspirerende belevenis’ en  ‘Mooi en bijzonder’  waren de gehoorde reacties nadien. Fanfare Excelsior uit Buggenum en Fanfare De Eendracht uit Neer musiceren in ‘Music & Passion 2014’ o.l.v. dirigent Ruud Geelen.

De vertelling van het lijdensverhaal volgens evangelist Mattheüs staat centraal. In deze nieuwe muzikale en theatrale interpretatie van de laatste dagen van Jezus Christus en zijn wedergeboorte uit de dood, is ook aandacht voor de belevenissen van Maria. Ook zij heeft immers hierin een weg te gaan. In combinatie met de muziek vormen verhaal én muziek, een totale belevenis.

Fanfare Excelsior uit Buggenum en Fanfare De Eendracht vertolken samen in ‘editie 2014’ instrumentale muziek van klassieke componisten zoals het Ave Maria van Bach in de bewerking van Gounod, maar ook popmuziek van Armin van Buuren en Marco Borsato.

Zangsolisten zijn Anneke Pijls-Smit en Rianne Jansen. Muzikale medewerking van toetsenist Rob Mennen. De vertelling wordt door Emile Geelen, Marian Sijben, Stef Ketelings en pastoor Ralf Schwillens gestalte gegeven.  Marij Dorssers tekent, evenals de eerste  editie van Music & Passion, voor de enscenering.
null