Loes Nederlands kampioen

Op zaterdag 4 oktober 2014 werd door Loes Geelen deelgenomen aan de Nederlandse kampioenschappen Blazers, solisten en ensembles 2014. Dit Kampioenschap werd gehouden in de Fentener van Vlissingenzaal van het Conservatorium te Utrecht.

Loes kwam uit in de 1e Divisie solist.  In deze hoogste divisie namen, buiten Loes, nog 5 muzikanten deel aan het kampioenschap.

Enkele leden van de fanfare waren als fan/toeschouwers hierbij aanwezig. Het was zeer spannend. Te meer ook omdat Loes het op moest nemen tegen de besten in deze divisie uit het hele land. Loes was als 2e aan de beurt en zette een zeer goede solo neer. Zij speelde de solo Two Faces van Gilles Rocha. Zij werd hierbij op piano begeleid door de pianiste Gaby Devies. Ook door de rest van de deelnemers werden goede solo’s neergezet. Het niveau in deze divisie was erg hoog. Nadat alle deelnemers en ensembles aan de beurt waren geweest volgde de bekendmaking van de punten en de einduitslag van het kampioenschap. De punten werden in volgorde van optreden bekend gemaakt.

De uitslag 1e Divisie:
Loek Sonnemans, Trompet: 86,5 punten
Loes Geelen, Bugel: 92 punten
Antje Rozendaal, Hoorn: 77 punten
Martijn van Rijswijk, C Tuba: 87 punten
Bas Lodewijks, Alt saxofoon: 90 punten
Kim Sweerts, Dwarsfluit: 91 punten.

Dit betekende dat ‘onze’ Loes het hoogste aantal punten had in de 1 Divisie en daarmee Nederlands Kampioen.

Enkele aantekeningen uit de Juryrapporten:
– Betoverend mooi begin;
– Muzikaal rijke agogiek, toon en dynamiek;
– Zeer virtuoos gespeeld;
– Een mooie prestatie door prima muzikante; Van genoten. Zo bugel spelen!

Door het winnen van het Nederlands Kampioenschap heeft Loes ook een optreden aangeboden gekregen met de marinierskapel der Koninklijke Marine.

Fanfare Excelsior wenst Loes een hele dikke proficiat en is er zeer trots op zo’n muzikante in haar midden te hebben.

Bekijk hier de video van het optreden van Loes.