Ik geef de pen door aan…

In deze rubriek zullen de leden van Excelsior Buggenum zich voorstellen aan het publiek middels een kort zelf geschreven stuk. Deze week is Luke aan het woord.

Mijn naam is Luke Blokhuizen, 20 jaar. Ik ben de oudste dochter van Roland en Dolinda Blokhuizen en zus van Milou. Op mijn zevende ben ik vanuit Blerick naar Buggenum verhuisd, in verband met het werk van mijn vader. De school waar hij les gaf, AOC Venlo, verhuisde naar Roermond en is nu bekend onder de naam ‘Citaverde College’.

Tegenwoordig woon ik ook deels in Maastricht in verband met mijn studie aan de Hoge Hotelschool. Hier studeer ik sinds 1,5 jaar gastvrijheidsmanagement. Het studentenleven, inclusief het op kamers wonen, en de studie zelf bevallen me erg goed!

Momenteel ben ik druk bezig met het regelen van een praktijkstage in het buitenland. Na de zomervakantie van dit jaar zal de fanfare me een half jaar moeten missen, omdat ik dan hopelijk stage loop in een luxe vijfsterren hotel in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Zoals veel leden binnen de fanfare en jeugd-fanfare werd ik tijdens een voorspeelmiddag van Hub Boesten en zijn leerlingen op de basisschool voor het eerst ‘geprikkelt’. Een blaasinstrument spelen leek me eigenlijk best wel leuk! Gelukkig hoefde ik niet eerst een jaar op blokfluitles en ik kreeg dus meteen een bugel in mijn hand geduwd. Heel veel leuke muzieklessen bij Hub Boesten volgden.

Toch was de bugel niet helemaal mijn ding en werd er voorgesteld om de hoorn eens te proberen. Om de stap van bugel naar hoorn iets te vereenvoudigen kreeg ik een Es hoorn, de grepen hierbij waren hetzelfde als bij de bugel. In die periode werd ook de jeugdfanfare opgericht, waar ik tot 1,5 jaar geleden bij heb gezeten. Na het behalen van mijn A-examen mocht ik ook bij de ‘grote’ fanfare, waar ik op de Es hoorn mee deed aan het concours en de Nederlandse Kampioenschappen in Arnhem. Na het NK werd mijn Es-hoorn eindelijk ingeruild voor een F-hoorn, die ik tot op heden nog steeds bespeel.

Naast mijn studie en de fanfare, werk ik al zo’n 5 jaar in het weekend en tijdens de vakanties bij Bakkerij Bart. Het komt dus regelmatig voor dat ik een deel van de repetitie mis. De winkel sluit om 18.00 uur en dan moet nog alles worden opgeruimd. Als ik thuis kom van mijn werk is het dus altijd snel omkleden, eten naar binnen proppen en dan zo snel mogelijk door naar de repetitie. Al het gehaast is het me dubbel en dwars waard!

De rest van mijn zaterdagavond besteed ik voornamelijk met mijn vriendinnen. Een avondje theeleuten of stappen, ik ben er altijd wel voor in!

Als het aan mij ligt blijf ik de komende jaren nog veel muziek maken bij de fanfare, want voornamelijk de gezelligheid zou ik echt niet willen missen!

Ik geef de pen door aan… Jo Smeets Sr.