Ik geef de pen door aan…

In deze rubriek zullen de leden van Excelsior Buggenum zich voorstellen aan het publiek middels een kort zelf geschreven stuk. Deze week is Loek aan het woord.

Loek Geelen is mijn naam, en het idyllische plaatsje Neer, daar kom ik vandaan. In mijn 20-jarige bestaan heb ik 17,5 jaar in Neer gewoond, en 2,5 jaar in Roermond. In 1991 kwam ik ter wereld als de zoon van Ruud Geelen ( en Ria Geelen ), de huidige dirigent van dit muziekgezelschap.

Dit had als onvermijdelijke uitkomst dat ik richting de instrumenten werd gestuurd. Nadat ik de blokfluit vaarwel had gezegd werd mij op mijn negende de (sopraan)saxofoon in de handen gedrukt. Nadat ik daar 5 jaar aandacht aan had besteed leek het mij beter de alt-saxofoon aan mijn vingers toe te vertrouwen, en zo is de situatie al 6 jaar onveranderd.

Op het moment ben ik een tevreden student aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hier studeer ik nu al een tweede jaar General European History Sciences, oftewel Geschiedenis. Het gevolg hiervan is het ontstaan van een behoefte om mijn boekenkast te vullen met boeken over de meest uiteenlopende geschiedkundige onderwerpen, en deze dan ook te lezen. Aangezien ik niet woonachtig ben in Nijmegen heb ik vaak in de trein genoeg tijd om mij te wijden aan mijn literatuur.  Mijn uiteindelijke doel is om leraar te worden, en om daarna te zien welke kansen  in toekomst zullen komen.
Naast mijn hobby als student ben ik ook een gedreven volleyballer bij de volleybalclub van Roggel en Neer: Accretos. Hier sport ik al 9 jaar met veel plezier, vaak ten koste van de zaterdagavond repetities. Samen met mijn medespelers van de Heren 1 zijn wij goed op weg de koppositie te behalen in de competitie, dus het gemis van de repetities wordt op deze manier voldoende gecompenseerd naar mijn mening.

Hier zou ik mijn verhaal willen eindigen en ik geef de pen door aan … Milou Blokhuizen