Ik geef de pen door aan…

In deze rubriek zullen de leden van Excelsior Buggenum zich voorstellen aan het publiek middels een kort zelf geschreven stuk. Deze week is Anne-Marie aan het woord.

Hoi, ik ben Anne-Marie, 28 jaar en  van kleins af aan gewoond in het grensgebied tussen Haelen en Buggenum. Halverwege mijn studententijd ben ik verhuisd naar Maastricht, waar ik nu nog steeds woon.

Op 8-jarige leeftijd ben ik in Buggenum begonnen met muziekles. Nu ik het zo opschrijf realiseer ik me ineens dat ik dit jaar mijn 20-jarig jubileum mag vieren J Mijn allereerste muziekles kan ik me nog heel goed herinneren. Ik kreeg een oude bugel mee naar huis onder het mom van: “Probeer d’r mer ‘ns get geluid oet te kriege”. Tot mijn verbazing ging me dat nog niet eens zo slecht af en mijn enthousiasme werd alleen maar groter!  Vanaf dat moment was er geen houden meer aan:  Lid van de fanfare, lid van Multi-Band “De Diek”, deelname aan solistenconcoursen, concertconcoursen  en af en toe zelfs meespelen met andere orkesten.

Naast mijn muzikale uitspattingen bij de fanfare in Buggenum en het Limburgs Fanfare Orkest ben ik sinds kort werkzaam als risk controller bij APG in Heerlen. Hier houd ik me o.a. bezig met het bewaken van financiële risico’s op het gebied van pensioenen. Een nieuwe baan kost altijd even wat extra energie, maar erg leerzaam om weer een nieuwe uitdaging aan te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten!

Verder doorkruis ik regelmatig de regio tussen Zuid- en Midden-Limburg om zoveel mogelijk sociale contacten in beide regio’s te onderhouden en probeer ik in de tussentijd mijn conditie ook nog een beetje op peil te houden. Dit alles maakt dat er soms wat te weinig uren in een dag passen, waardoor ik helaas niet meer altijd overal bij kan zijn.

Hoewel ik niet meer woonachtig ben in Midden-Limburg, blijft de fanfare in Buggenum voor mij wel een echte “thuishaven”. Ik ben erg dankbaar voor de mogelijkheden die ik hier heb gekregen! Daarnaast geeft het me veel energie om jonge leden enthousiast te maken voor de muziek en vind ik het mooi om te zien dat het niveau van de fanfare alleen maar omhoog is gegaan sinds mijn herinnering. Dat belooft veel goeds voor de toekomst en hiervoor kom ik dan ook graag in de weekenden terug!

De pen geef ik door aan… Michiel Knops