Ik geef de pen door aan…

In deze rubriek zullen de leden van Excelsior Buggenum zich voorstellen aan het publiek middels een kort zelf geschreven stuk. Deze week is Merel Swart aan het woord.

Ik ben Merel Swart, 17 jaar oud en woon met mijn ouders in Buggenum.

Ik ben in groep 4 begonnen met blokfluiten en in groep 5 overgestapt op bugel. Dus ik speel nu al 8 jaar bugel. Sinds de brugklas zit ik bij de fanfare. Ik wilde op muziekles omdat mijn 2 nichten ook een muziekinstrument speelden bij andere verenigingen.

Ik zit nu op VWO 6 op SG. ST. Ursula in Horn. Ik heb het profiel cultuur en maatschappij met biologie en natuurlijk muziek! Als het goed is ga ik wel slagen. Na dit jaar ga ik een jaar natuur- en scheikunde doen omdat ik geneeskunde in Leuven of Nijmegen wil gaan doen !

In de vakanties werk ik bij Nunhems Netherlands.

In mijn vrije tijd heb ik het heel druk. Ik zwem bij het wedstrijdteam van Reddingsbrigade Echt. Elke maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag lig ik dus in het zwembad. Voor de reddingsbrigade moet ik ook mijn EHBO diploma hebben dus op woensdagavond heb ik herhalingslessen van de EHBOcursus.

Direct na de training op zaterdagmorgen ga ik door naar Waterscouting Beatrix in Roermond. Daar ben ik nu al 10 jaar bij en dus in mijn eerste jaar als leiding bij het Roervendel. Het roervendel is een groep van kinderen tussen 11 en 15 die we leren roeien en zeilen. Het roervendel is opgedeeld in 4 bakken op leeftijd. Ik ben leiding van bak 4, 7 jongens van 13/14 jaar ! Een hele klus !

Ik geef de pen door aan Anne-Marie Schroeten

Groetjes Merel Swart