Ik geef de pen door aan…

In deze rubriek zullen de leden van Excelsior Buggenum zich voorstellen aan het publiek middels een kort zelf geschreven stuk. Deze week is Gregor Timmermans aan het woord.

Ik ben Gregor Timmermans, 40 jaar en woon sinds 1999 samen met Chris, Daantje en Hein in Buggenum in de oude Vivo.

Ofschoon ik oorspronkelijk uit Thorn kom (het Mekka der Blaasmuziek…) heb ik altijd piano gespeeld, en ben ik pas in Buggenum tot de blaasmuziek ‘bekeerd’. Dat ging zo: Ik heb zes jaar gezongen bij het Gelegenheidskoor, en toen we in 2005 moesten optreden met Carnaval tijdens de sleuteloverdracht, waren de gitarist en de toetsenist verhinderd. Ik heb toen ingevallen op de accordeon, en ben daarbij gespot door Ger, die me voor de Kapel vroeg. Toen dat niet op een ramp uitdraaide, masseerde Ruud me vervolgens richting trombone.

Ik werk in Venlo bij Weir Minerals als Hoofd van de afdelingen Research & Development en Engineering. We ontwerpen en bouwen daar grote pompen die gebruikt worden om metaalertsen over grote afstanden te verpompen, vanaf de plaats waar ze gedolven worden, vaak veraf gelegen, naar de bewoonde wereld. Daar worden de ertsen verwerkt en de metalen eruit gehaald. Dit gebeurt in een chemisch proces waar ook onze pompen voor ingezet worden. Omdat onze klanten en zusterbedrijven over de hele wereld verspreid zitten, moet ik af en toe op pad en mis ik wel eens een repetitie hierdoor. (Ruud, 10 december kan ik niet….)

Omdat het druk werk is, heb ik minder vrije tijd dan ik zou willen. Muziek is mijn grootste hobby, maar het zingen heb ik moeten opgeven, en ook de piano verzamelt helaas nogal wat stof. De trombone is echter een passie geworden, dus daar vergrijp ik me bijna dagelijks nog aan. Verder ben ik een grote modelspoorbaan aan het bouwen op zolder, maar dat is een meerjarenproject.

De pen geef ik door aan…. Merel Swart.

Groeten,

Gregor Timmermans