Ik geef de pen door aan…

In deze rubriek zullen de leden van Excelsior Buggenum zich voorstellen aan het publiek middels een kort zelf geschreven stuk. Deze week is Jo sr.  aan het woord.

Hallo, ik ben Jo Smeets-sr.

Ik ben geen rasechte Buggenummer, ik ben geboren op 16 februari 1946 in Herten en in 1972 getrouwd met Truus Joosten uit Buggenum.

Na 3 jaar in Merum-Herten te hebben gewoond zijn we in 1975 verhuisd naar Buggenum.

Daar onze kinderen, Jo en Patrick, lid werden van de drumband, werd ik gevraagd om in het bestuur van de fanfare plaats te nemen, dat was in 1989 en sinds 1990 bekleed ik de functie secretaris.

Tot mijn 57e jaar heb ik niet de intentie gehad om me bezig te houden met zelf of in groepsverband  muziek te maken, maar door toedoen van onze dirigent Ruud Geelen ben ik overstag gegaan om muziek en ritme te leren lezen en blazen, en zie, het lukte me ook nog.

Na ongeveer anderhalf jaar de privélessen bij Ruud te hebben gevolgd, ben ik in eerste instantie begonnen bij de jeugdfanfare en later doorgestroomd naar het grote korps op de B.Bas

In beide korpsen speel ik momenteel nog steeds met veel plezier, ook heb ik met beide orkesten diverse mooie hoogtepunten mogen meemaken.

Ik vind het heel jammer dat ik daar vroeger niet meer aandacht aan heb geschonken want, niets is mooier dan samen muziek te maken.

 

Ik geef de pen door aan: Vicky Wijers