Beschermheer

Pierre Houben. 

Vanaf eind 2009 ben ik beschermheer van de fanfare.

Zelf ben ik al jaren muzikant en ook diverse familieleden zijn muzikaal erg actief en hebben ook binnen de fanfare gemusiceerd, dus dit was geen moeilijke beslissing.

Uiteraard ben ik ook actief bij de organisatie van het jubileumweekend ter ere van het 90 –jarig bestaan van de fanfare. Er is mij gevraagd om een Commissie van Aanbeveling samen te stellen. Daarvoor heb ik mensen gezocht die een netwerk hebben om zo een olievlek te creëren en het enthousiasme voor de fanfare te laten verspreiden. Samen met dit netwerk kunnen we dan geld en middelen bij elkaar halen om een gezonde basis te hebben. Ook zullen we ideeën aandragen om het feestpaviljoen vol te krijgen.

De middelen zijn PR en betrokkenheid, zowel bij de Buggenummers als in de omgeving. Het jubileum  van de fanfare moet gaan leven onder de mensen! Mensen zullen straks  blij zijn dat ze het jubileum meegemaakt hebben, kortom het moet een bijzondere  ervaring worden voor zowel de leden van de vereniging als de bezoekers van het jubileumweekend.

In de regio zitten enorm veel goede muzikanten, die de moeite waard zijn om te beluisteren. Het is een mooie gelegenheid om deze muzikanten een podium te geven. Klinkende namen aangevuld met regionale artiesten waarbij kwaliteit voorop staat. Alles passend bij het thema ‘Meziek aan de Maas’. Het programma wordt een mix van de klassieke fanfarewerken met de nodige bijzondere repertoirewendingen, zodat het zoveel mogelijk mensen aanspreekt. Hierin speelt uiteraard de muziekcommissie de belangrijkste rol.

Onze hoofdtaak is  het zorgen voor sponsoren. Hiermee kunnen we de basis leggen zodat we als vereniging niet ‘de broek scheuren’. Het is onze taak om te zorgen dat alles van te voren gedekt is.

Een favoriet nummer heb ik tijdens de Allerzielen viering al gehoord. Gabriella’s Sang uit de film ‘As It Is In Heaven’. Het is jammer dat we tijdens het jubileum niet de mogelijkheid hebben om de hele film te laten zien, want deze is erg bijzonder en van toepassing op de fanfare. Het verhaal gaat namelijk over een wereldberoemde dirigent die terug gaat naar zijn geboortedorp en dit alles speelt zich af rondom de vereniging in dat dorp. Een mooie film over een muziekvereniging!

Pierre Houben, Beschermheer