Dirigent

Bas (1980) komt uit Venlo (NL) en heeft zijn eerste muzikale stappen gezet bij Harmonie St. Caecilia Blerick. De vele activiteiten bij deze vereniging en aan de Venlose Muziekschool zorgden bij hem voor een snelle ontwikkeling, waardoor hij al vroeg opviel met zijn trompet. Hij nam met succes deel aan vele concoursen en festivals. Het was dan ook niet verrassend dat Bas op enig moment aanklopte op de deur van het Rotterdams Conservatorium Codarts. Hier ronde hij de bacheloropleiding Trompet Klassieke Muziek af en volgde de aansluitende masteropleiding aan het Arnhems Conservatorium ArtEZ. Bas volgde hier ook zijn eerste lessen compositie en Trompet Lichte Muziek/Jazz.

Na ruim 10 jaar gewerkt te hebben als dirigent van voornamelijk Limburgse en Brabantse (jeugd)orkesten, gaf hij zijn persoonlijke en muzikale ontwikkeling een vervolg door toelating te doen aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Artesis Plantijn). Hij volgde daar de bacheloropleiding HaFa-directie. Voor de masteropleidingen Compositie Klassieke Muziek en Analyse Klassieke Muziek kreeg hij de waardering “grote onderscheiding” toegekend.

Naast ons samengesteld orkest Fanfare Excelsior en Fanfare de Eendracht dirigeert Bas ook nog Fanfare Vriendenkring Swolgen (NL) en Fanfarecorps Euphonia Geldrop (NL). Onlangs mocht hij de eerste prijs in ontvangst nemen met zijn compositie “The Elements”, die geschreven is voor de compositiewedstrijd van de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen (LBM) in Nederland. Hierdoor wordt dit werk gespeeld tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) 2017.